Paczkowarka próżniowa

  • Dodaj recenzję:
  • Oryginalne urządzenie do pakowania próżniowego w białym kolorze,wykonana z tworzywa sztucznego.
  • Wymiary: szer. 455 x gł. 235 x wys.120 mm, listwa zgrzewająca 300mm.
  • Pakowarka posiada funkcje zamykanie / wysysanie powietrza i zamykanie oraz elektroniczną kontrolę próżni.
  • Moc przyłączowa: 0,1 kW / 230 V .
  • Wydajność pompy próżniowej : 0,2 m3/h
  • Dodatkowo zestaw zawiera: 2 pojemniki próżniowe, (0,7 litra, 1,4 litra),1 wąż próżniowy oraz 2 rolki folii do pakowania próżniowego (22 cm, 28 cm)
  • Waga urządzenia: 2,8 kg
  • Nr katalogowy: 300740.
  • Produkt objęty 12 miesięczna gwarancją.

ZALETY PAKOWANIA PRÓŻNIOWEGO:

  • Przy pakowaniu próżniowym, po odciągnięciu powietrza, woreczek foliowy lub pojemnik zostają szczelnie zamknięte, przez co zostaje zahamowany lub spowolniony proces psucia się produktów spożywczych. Dzięki pakowaniu próżniowemu okres przechowywania produktów spożywczych przedłuża się trzy-, a nawet pięciokrotnie. Smak i witaminy pozostają przy tym zachowane.
  • Produkty spożywcze chronione są w ten sposób przed obsychaniem i utlenianiem, bakteriami i pleśnią.
  • Paczkowanie z zastosowaniem próżni jest procesem utrwalania, który polecany jest do świeżych produktów spożywczych i musi być łączony z niskimi temperaturami, tzn. produkt zapaczkowany z zastosowaniem próżni musi być przechowywany w lodówce, zamrażalniku lub chłodziarce, aby otrzymać jak najlepsze rezultaty.
  • W ten sposób utrwalone produkty spożywcze można przechowywać przez znacznie dłuższy czas niż podobne, jednak nie zapakowane próżniowo, których okres przydatności do spożycia wynosi jedynie kilka godzin lub kilka dni.
  • Pakowanie próżniowe stosuje się, aby ulepszyć organizację pracy, konserwować żywność w sposób zdrowszy oraz zaoszczędzić pieniądze