Krajalnica model 310p (teflon) CE do sera
- Beurteilung hinzufügen:
- Hersteller: MAGA
- 
                            
                            
                                                            
- nóż teflonowy
- średnica noża 250 mm
- wymiary: 56,5x41x37,5 cm
- moc: 150 W
- zasilanie: 230 V
- grubość krojenia 0 - 16 mm
- stół podawczy 22x20 cm
                Krajalnica żywności 310p  służy do krojenia wszelkiego rodzaju żywności (pomidory, ser, kiełbasa) na  plastry o grubości do 16 mm. Krajalnica jest zaprojektowana i wykonana w sposób  zapewniający utrzymanie najwyższych warunków sanitarnych. Obsługa maszyny jest  prosta i bezpieczna. Stół podawczy jest przystosowany do krojenia kawałków  żywności o maksymalnych wymiarach 220x200 i wysokści do140 mm. Krojenie odbywa  się grawitacyjnie, bez potrzeby dociskania żywności. 
Wszystkie powierzchnie maszyny mające kontakt z żywnością, są wykonane z materiałów nierdzewnych. odlewy i osłony aluminiowe są anodowane; stół podawczy, pokrywa noża, pokrywa oporowa, nóż krojący i prowadnica plastra są wykonane ze stali nierdzewnej. Umocowana nad ostrzem noża ostrzarka umożliwia ostrzenie noża i utrzymanie jego ostrości. Nóż krojący jest napędzany silnikiem poprzez przekładnie ślimakową.
Włączenie maszyny jest uniemożliwione przy zdjętej lub poluźnionej pokrywie noża.
Krajalnicę należy codziennie (po zakończeniu pracy) czyścić z tłuszczu i resztek żywności. Wszystkie elementy podlegające czyszczeniu jak pokrywa noża, stół roboczy czy prowadnica plastra, mogą być zdemontowane bez użycia jakichkolwiek narzędzi.
                    Wszystkie powierzchnie maszyny mające kontakt z żywnością, są wykonane z materiałów nierdzewnych. odlewy i osłony aluminiowe są anodowane; stół podawczy, pokrywa noża, pokrywa oporowa, nóż krojący i prowadnica plastra są wykonane ze stali nierdzewnej. Umocowana nad ostrzem noża ostrzarka umożliwia ostrzenie noża i utrzymanie jego ostrości. Nóż krojący jest napędzany silnikiem poprzez przekładnie ślimakową.
Włączenie maszyny jest uniemożliwione przy zdjętej lub poluźnionej pokrywie noża.
Krajalnicę należy codziennie (po zakończeniu pracy) czyścić z tłuszczu i resztek żywności. Wszystkie elementy podlegające czyszczeniu jak pokrywa noża, stół roboczy czy prowadnica plastra, mogą być zdemontowane bez użycia jakichkolwiek narzędzi.
 
            